Přeskočit na hlavní obsah

Jedovaté Goji

Věděli jste, že plody goji obsahovaly devět let zakázaný přípravek na hubení hmyzu? Je to sice už stará záležitost, ale otázkou je, zda kontroly této superpotraviny stále probíhají.

V roce 2017 našla inspekce v Uherském Hradišti goji, která obsahovala pesticidy i insekticidy. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) hned zakázala uvádět na trh dva tisíce tři sta kilogramů sušeného ovoce z Číny, u kterého laboratorní analýza prokázala kontaminaci v EU zakázanými pesticidy ze skupiny Carbofuranů.
Laboratoř SZPI ve vzorku identifikovala vedle Carbofuranů i pesticid Propargit. Carbofuran byl používán jako silný insekticid a pro své nežádoucí účinky jej EU od r. 2008 zakázala.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Káva prospívá

Nedávný výzkum naznačuje, že vyšší konzumace kávy byla spojena s nižším rizikem IBS (syndrom dráždivého tračníku). Někteří lidé se domnívají, že káva způsobuje gastrointestinální potíže, ale potřeba jít po kávě na toaletu neznamená způsobení žaludečních potíží. 

Proč kupujete Hydrolyzát kolagenu? Chtějte pouze HYDRÁT!

Hydrolyzát kolagenu je nejhorší prohešek, za který zcela zbytečně utrácíme peníze v domnění, že omládneme a klouby budou fungovat jako za mlada. Jednou pro vždy otevřeme oči a zavrhněme všechny produkty, které obsahují ve svém složení hydrolyzát kolagenu. Vyvařené kůže, kopyta a podobné s minimální vstřebatelností opravdu nemáme důvod konzumovat.