Přeskočit na hlavní obsah

Kuřáci mohou za 30% světového odpadu!

Nedopalky jsou celosvětovým problémem. Byl bych pro, aby se kuřákům krabička cigaret zdražila klidně o 1000% a nebo se celosvětově zakázala výroba cigaret. Jestlipak propagátoři Green Dealu ví, že by šlo ze dne na den okamžitě ulehčit přírodě o jednu třetinu?

V přírodě se obyčejný filtr rozkládá aspoň 15 let a některé typy obsahují různá umělohmotná vlákna, která se vůbec nerozloží. Je to toxický odpad, který zamořuje přírodu, především vodu v moři. Hynou kvůli tomu ryby. Je to podstatný objem odpadu, kterým se musíme zabývat. 

Cigaretové nedopalky v odpadu jsou globálním problémem. Zbytky ze skoro šesti bilionů vykouřených cigaret tvoří až 30 procent světového odpadu. Ve filtrech zůstávají látky jako kyanovodík, amoniak nebo fenol, které jsou toxické právě třeba pro vodní organismy. V laboratorních podmínkách dokázaly výluhy z filtrů poměrně účinně zabíjet ryby. Fakta o poškození zdraví nás i zvířat jsou jasná. 

Kdyby se tedy okamžitě ze dne na den přestaly vyrábět cigarety, za pár dní odlehčíme přírodě třetinu světového odpadu.

Věděli jste, že následky kouření lze tlumit betaglukany v kombinaci s chlorellou, které najdete v českém produktu Euniké Green?

Populární příspěvky z tohoto blogu

Káva prospívá

Nedávný výzkum naznačuje, že vyšší konzumace kávy byla spojena s nižším rizikem IBS (syndrom dráždivého tračníku). Někteří lidé se domnívají, že káva způsobuje gastrointestinální potíže, ale potřeba jít po kávě na toaletu neznamená způsobení žaludečních potíží. 

Proč kupujete Hydrolyzát kolagenu? Chtějte pouze HYDRÁT!

Hydrolyzát kolagenu je nejhorší prohešek, za který zcela zbytečně utrácíme peníze v domnění, že omládneme a klouby budou fungovat jako za mlada. Jednou pro vždy otevřeme oči a zavrhněme všechny produkty, které obsahují ve svém složení hydrolyzát kolagenu. Vyvařené kůže, kopyta a podobné s minimální vstřebatelností opravdu nemáme důvod konzumovat.

Plevel? Jde to i bez RoundUpu

Glyfosáty jsou problematické kvůli podezření z karcinogenity, jsou jedovaté pro vodní organismy a zřejmě přispívají k tzv. syndromu zhroucení včelstev. Proto je vhodné používat na likvidaci plevele dostupné alternativy.