Přeskočit na hlavní obsah

Víte, že máte v břichu tenisový kurt, který ovlivňuje vzhled a náladu?

Ne všichni vědí, že neurotransmitery jako dopamin nebo serotonin se tvoří nejen v mozku, ale i ve střevě, v tomto velkém, velmi důležitém orgánu. Tato část našeho organismu je klíč k ovládání našeho duševního rozpoložení. Skutečné centrum řízení našich nálad.

Pokud se vám nic nechce, cítíte se sklíčení a depresivní, je pro vás obtížné dosáhnout svých cílů, určitě si zkontrolujte stav vašich střev a dbejte na prevenci, aby zůstaly zdravá.

Slyšeli jste, že střeva mají povrch větší než tenisový kurt?

Takovéto odhady nenajdete pouze na internetu. Díky délce a speciální stavbě sliznice, tedy záhybům a přítomnosti střevních klků, maličkých výčnělků sliznice, mají střeva velmi, velmi velkou plochu, která přichází do kontaktu s potravou.  Až 200 m², to je skutečně víc než tenisový kurt. Střeva jsou tak  největším orgánem.

Střeva ovlivňují vzhled

Víte, že podle nejnovějších studií střevní mikroorganismy významně ovlivňují také vzhled a zdraví pokožky? Konkrétně hydrataci pokožky, tvorbu mazu a regeneraci buněk, jakož i náchylnost k rozvoji zánětu. Víme, že každou vteřinu probíhají pod povrchem kůže různé procesy, které jsou diktovány nejen její fyziologií, ale také složkami přítomnými v oběhovém systému. A právě střeva mají největší vliv na to, co se bude nacházet v krevních cévách!

Co našim střevům prospívá?

  • Probiotikum
    Probiotika jsou tzv. dobré střevní bakterie, které kolonizují střeva a obnovují přirozenou bakteriální flóru lidského těla. Tento nenápadný účinek je mimořádně důležitý, neboť je základem mnoha procesů probíhajících v našem těle a chrání před nemocemi.
  • Prebiotikum
    Aby se probiotika správně množila, potřebují se něčím živit. Pokud mají dostatek potravy, rozmnožují se a ochotně kolonizují střeva, což tělu přináší jen samé výhody. Takovou potravou pro probiotika jsou právě prebiotika.

Více info, jak mít zdravá střeva!

Populární příspěvky z tohoto blogu

Káva prospívá

Nedávný výzkum naznačuje, že vyšší konzumace kávy byla spojena s nižším rizikem IBS (syndrom dráždivého tračníku). Někteří lidé se domnívají, že káva způsobuje gastrointestinální potíže, ale potřeba jít po kávě na toaletu neznamená způsobení žaludečních potíží. 

Proč kupujete Hydrolyzát kolagenu? Chtějte pouze HYDRÁT!

Hydrolyzát kolagenu je nejhorší prohešek, za který zcela zbytečně utrácíme peníze v domnění, že omládneme a klouby budou fungovat jako za mlada. Jednou pro vždy otevřeme oči a zavrhněme všechny produkty, které obsahují ve svém složení hydrolyzát kolagenu. Vyvařené kůže, kopyta a podobné s minimální vstřebatelností opravdu nemáme důvod konzumovat.

Plevel? Jde to i bez RoundUpu

Glyfosáty jsou problematické kvůli podezření z karcinogenity, jsou jedovaté pro vodní organismy a zřejmě přispívají k tzv. syndromu zhroucení včelstev. Proto je vhodné používat na likvidaci plevele dostupné alternativy.