Přeskočit na hlavní obsah

Paraziti v prášku podávané

Asi za 50 let budou lékaři předepisovat parazity pacientům ve formě prášků, předpovídá parazitolog Julius Lukeš. „Představa před deseti, dvaceti lety byla, že jakmile se v nás nachází jiný organismus, který má buňku, je jiný než bakterie, tak je to špatně a je třeba se ho zbavit,“ vzpomněl lékař.  

„A tak jsme se medikamentózně, hygienou, úpravou životních podmínek, přerušením životních cyklů těchto parazitů, naučili parazity efektivně eliminovat. Ale až poté, co jsme tyto organismy vymýtili, se začalo hledat spojení parazitů s nemocemi, které se mezitím rozšířily.“ Lukeš je zastáncem názoru, že se otázka souvislosti mezi výskytem parazita a nemoci týká zejména zánětlivých onemocnění střev, například Crohnovy choroby a různých kolitid. „Ty mají v posledních letech raketový nástup, v současné době jimi trpí 1 až 2 % naší populace.

Jedním z důvodů je to, že se naše střeva změnila, a tyto choroby jsou odrazem změny. Myslím si, že jsme to s hygienou přehnali.“ Podle lékaře je neustálé mytí rukou, bránění dětem hrát si v hlíně nebo písku na překážku, zatímco skotačení ve volné přírodě s permanentně špinavýma rukama je ta správná výchova. „Tak by mělo dítě stimulovat svůj imunitní systém,“ doporučuje expert. 

Naprosto souhlasím, pro zdraví našeho organismu potřebujeme žít v rovnováze s miliony mikroorganismů, které žijí okolo nás a v našich tělech. Jejich bezhlavé zabíjení nás ohrožuje. Myslím si, že některé dnes stále některými léčiteli doporučované zákroky, jako třeba plošné „odparazitování“, jsou rizikem.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Káva prospívá

Nedávný výzkum naznačuje, že vyšší konzumace kávy byla spojena s nižším rizikem IBS (syndrom dráždivého tračníku). Někteří lidé se domnívají, že káva způsobuje gastrointestinální potíže, ale potřeba jít po kávě na toaletu neznamená způsobení žaludečních potíží. 

Proč kupujete Hydrolyzát kolagenu? Chtějte pouze HYDRÁT!

Hydrolyzát kolagenu je nejhorší prohešek, za který zcela zbytečně utrácíme peníze v domnění, že omládneme a klouby budou fungovat jako za mlada. Jednou pro vždy otevřeme oči a zavrhněme všechny produkty, které obsahují ve svém složení hydrolyzát kolagenu. Vyvařené kůže, kopyta a podobné s minimální vstřebatelností opravdu nemáme důvod konzumovat.

Lithiová baterie ve vodě exploduje!

Proč nejdou Tesly jen tak uhasit? Protože mají lithiovou baterii. Co vlastně dělá voda s lithiem? Budete zírat, tak jako já na TOHLE VIDEO.