Přeskočit na hlavní obsah

Sacharidy a inzulinová rezistence

Odvážná lékařka přichází s odvážnými tvrzeními. O tom, že přejídání se sacharidy (a následná inzulinová rezistence) stojí za dnešní epidemií cukrovky druhého typu, není pochyb. Odvážné je tvrzení, že dieta pro diabetiky, kterou v současnosti lékaři doporučují, je naprosto nevhodná. 

Diabetická dieta je postavená na pravidelném příjmu sacharidů a ke slazení se diabetikům ještě donedávna doporučovala fruktóza. Uvedené postupy rozvoj nemoci jen dále podporují. S doktorkou Sarah Hallberg se jednoznačně shoduji, že naprosté většině z nás omezení sacharidů prospěje a že základem zdravé stravy je jíst potraviny, ne cokoliv průmyslově vyrobeného a zabaleného v krabičkách. 

Také si myslím, že tuky nejsou naším nepřítelem a že jich můžeme jíst mnohem více. Otázkou k diskuzi je, jestli je vhodné, případně dokonce nutné jich jíst až tak mnoho, jak je ve videu navrhováno. Další otázkou je, jestli také hlavní příčinou přejídání se sacharidy nejsou nesmyslná nízkotučná dietní doporučení minulých desetiletí. A jestli jedinci, kteří ignorovali uvedená doporučení a kteří jedli jen základní kvalitní potraviny, potřebují dnes cokoliv měnit. 

Nezdravost diabetické diety není jediný problém medicínských diet. Nemocniční diety a nemocniční strava jsou totiž obvykle nezdravé a nechutné. Nabídka v bufetech a automatech nemocnic je zpravidla postavena na junk food, které je jednou z hlavních příčin, proč by se nemocnice měly zaměřit na skladbu jídla.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Káva prospívá

Nedávný výzkum naznačuje, že vyšší konzumace kávy byla spojena s nižším rizikem IBS (syndrom dráždivého tračníku). Někteří lidé se domnívají, že káva způsobuje gastrointestinální potíže, ale potřeba jít po kávě na toaletu neznamená způsobení žaludečních potíží. 

Proč kupujete Hydrolyzát kolagenu? Chtějte pouze HYDRÁT!

Hydrolyzát kolagenu je nejhorší prohešek, za který zcela zbytečně utrácíme peníze v domnění, že omládneme a klouby budou fungovat jako za mlada. Jednou pro vždy otevřeme oči a zavrhněme všechny produkty, které obsahují ve svém složení hydrolyzát kolagenu. Vyvařené kůže, kopyta a podobné s minimální vstřebatelností opravdu nemáme důvod konzumovat.

Jedovaté Goji

Věděli jste, že plody goji obsahovaly devět let zakázaný přípravek na hubení hmyzu? Je to sice už stará záležitost, ale otázkou je, zda kontroly této superpotraviny stále probíhají.