Přeskočit na hlavní obsah

Zbytečné chemické postřiky

Round-up a jiné sajrajty jsou stále kolem nás a dokonce i v nás! Podle odborníků mohou být dopady glyfosátu na přírodu a zdraví lidí i živočichů značné. Mluví se jak o rakovině, tak ale i o negativních vlivech na střevní mikroflóru, ostatně glyfosát byl vyvinut a patentován jako antibiotikum, mluví se o vlivech na metabolické procesy v mitochondriích, vlivu na cytochromoxidázový komplex P450 a dalších. 

Největší rizika může skrývat vliv této látky na lidský hormonální systém. Před rokem 89 se u nás tento herbicid vůbec nepoužíval, biozemědělci jej vůbec nepoužívají doteď, jeho použití naprosto není nevyhnutelné a lze jej nahradit i nechemicky. Zrůdné je používání glyfosátu jako předsklizňového desikantu u obilí nebo třeba brambor a zejména řepky.

Round up lze nyní sehnat i bez glyfosfátu! 

Roundup Fast 250 ml lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Populární příspěvky z tohoto blogu

Káva prospívá

Nedávný výzkum naznačuje, že vyšší konzumace kávy byla spojena s nižším rizikem IBS (syndrom dráždivého tračníku). Někteří lidé se domnívají, že káva způsobuje gastrointestinální potíže, ale potřeba jít po kávě na toaletu neznamená způsobení žaludečních potíží. 

Proč kupujete Hydrolyzát kolagenu? Chtějte pouze HYDRÁT!

Hydrolyzát kolagenu je nejhorší prohešek, za který zcela zbytečně utrácíme peníze v domnění, že omládneme a klouby budou fungovat jako za mlada. Jednou pro vždy otevřeme oči a zavrhněme všechny produkty, které obsahují ve svém složení hydrolyzát kolagenu. Vyvařené kůže, kopyta a podobné s minimální vstřebatelností opravdu nemáme důvod konzumovat.

Jedovaté Goji

Věděli jste, že plody goji obsahovaly devět let zakázaný přípravek na hubení hmyzu? Je to sice už stará záležitost, ale otázkou je, zda kontroly této superpotraviny stále probíhají.