Přeskočit na hlavní obsah

Česká republika si nesmí sama vyrábět elektrickou energii

Toto si před lety prosadilo Německo, aby naoko ukázalo, že jim jde o záchranu planety. Postupně zavírají uhelné a atomové elektrárny.  Ukazuje se, že Německo se staví do role parazita, který (ne)věří svým nestabilním větrníkům a solárům a přitom spoléhá na dostatek energie okolních zemí.

I přesto, že jsme sami ve výrobě elektrické energie soběstační a ještě exportujeme přes 15% vyrobené energie, nesmíme tuto energii přednostně prodávat občanovi této země, tak, jako donedávna.
 
Vyrobená elektřina v ČR, musí být přednostně nabídnuta na burze v Lipsku, kde se rozhodne o její ceně a i o tom, kam se nakonec dodá.
 
Výrobní cena energie v elektrárnách ČEZ je asi 0,15 až 1 koruna za kilowatthodinu (podle druhu elektrárny). Jenže, tržní systém je nastaven tak, že k zákazníkovi tato energie přiteče za více než troj až čtyřnásobek.

Kde je zakopaný pes?

Je tomu pár let zpátky, kdy se uzavíraly dvoustranné dohody mezi výrobcem elektřiny, který vlastnil i přenosovou soustavu a zákazníkem, to jsme my. To bývalo!!!
 
 Jenže, dnes v tomto byznysu funguje šest různých subjektů:

  • výrobce,
  • provozovatel přenosové soustavy,
  • provozovatel distribuční soustavy,
  • operátor trhu,
  • obchodník s elektřinou,
  • zákazník.

 
Ti první dva jsou nezbytní výrobce elektřiny a provozovatel soustavy. Ti zbylí tři jsou jen šejdíři, paraziti, šmejdi.
 
A tomuto póvlu se po kapitalisticku říká svobodný trh.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Káva prospívá

Nedávný výzkum naznačuje, že vyšší konzumace kávy byla spojena s nižším rizikem IBS (syndrom dráždivého tračníku). Někteří lidé se domnívají, že káva způsobuje gastrointestinální potíže, ale potřeba jít po kávě na toaletu neznamená způsobení žaludečních potíží. 

Proč kupujete Hydrolyzát kolagenu? Chtějte pouze HYDRÁT!

Hydrolyzát kolagenu je nejhorší prohešek, za který zcela zbytečně utrácíme peníze v domnění, že omládneme a klouby budou fungovat jako za mlada. Jednou pro vždy otevřeme oči a zavrhněme všechny produkty, které obsahují ve svém složení hydrolyzát kolagenu. Vyvařené kůže, kopyta a podobné s minimální vstřebatelností opravdu nemáme důvod konzumovat.

Lithiová baterie ve vodě exploduje!

Proč nejdou Tesly jen tak uhasit? Protože mají lithiovou baterii. Co vlastně dělá voda s lithiem? Budete zírat, tak jako já na TOHLE VIDEO.